ca es en de

Festes des Vermar a Binissalem

del 13 al 30 de setembre

festes-des-vermar-a-binissalem

 

Les Festes del Vermar son les festes més importants de Binissalem. La tradició vinícola d’aquest poble fa que el temps de “Sa Vermada” sigui temps de celebracions.

 

D’aquesta manera, durant dues/tres setmanes en el mes de setembre s’organitzen a Binissalem una gran quantitat d’activitats festives, moltes d’elles relacionades directament amb el món del vi.

 

Entre aquestes destaquen el concurs de trepitjar vi, els sopars de fideus de vermar, la desfilada de carrosses, la batalla del raïm i la fira del vi.

 

 

Binissalem torna a fer homenatge al vi a una nova edició de la Festa des Vermar

 

Quan arriba el setembre, Binissalem està de festa. El passat dijous 13 de setembre, es va presentar oficialment l'edició 2018 de la Festa des Vermar. A Biniagual, i en el marc de la festa de Sant Gall, la Vermadora Major, les Vermadores i els Vermadors, el batle Víctor Martí i el president de la Denominació d’Origen Binissalem, José Luis Roses, van oferir les diferents activitats preparades per a les properes setmanes, així com un estat de la qüestió de la verema d’enguany. 

 

I és que aquestes activitats són ja un clàssic d'inici de les festes: la festa de Sant Gall amb l'acte religiós missa a l’oratori, carreres de joies i altres jocs infantils, gelat i coca per tothom. La festa va finalitzar amb un concert de Cap Pela. 

 

Va ser només l'inici de dues setmanes intenses de festa a Binissalem, ja que hi haurà activitats per a totes les edats i tots els dies fins al 30 de setembre. Hi destaquen activitats artístiques, com una nova edició del Goletart, cursos i tasts de vi, la gran batalla des raïm, amb dinar i festa dels trepitjadors de dissabte 22 o el típic dinar de fideus de vermar.

 

Diumenge 23 tendrà lloc la Festa Homenatge a la Vellesa, el XX Concurs de Trepitjar Raïm i concurs de cossiols i moltes més activitats. També hi destaca la XXXVII Festa de Fideus de Vermar a Can Arabí, amb l'actuació dels xeremiers i el grup Dreams.

 

Binissalemers, binissalemeres i Vermadors demanen que vos uniu a la festa, sempre amb respecta a aquesta celebració gran que és "la representació de la nostra cultura", com diu el batle.

Consulta el programa de les festes